Corona en LOBDe scholen in Nederland zijn dicht, in ieder geval tot en met 28 april en de meeste hogescholen zelfs tot 1 juni 2020. Ook alle bijeenkomsten van het Expertisepunt LOB zijn in verband met de aangescherpte maatregelen om het Coronavirus onder controle te houden tot 1 juni 2020 geannuleerd.

Het is echter belangrijk dat het onderwijs zoveel mogelijk doorgaat. Veel scholen geven inmiddels onderwijs op afstand. Maar hoe begeleid je leerlingen/studenten op afstand bij het keuzeproces? Hoe doen andere scholen dat en wat zijn handige links, tips en praktijkvoorbeelden?

Digitale open dagen
Normaal gesproken zijn deze weken de laatste open dagen voor mbo's, hbo's en universiteiten. De dagen waarop nog twijfelende studenten kunnen kijken of de studie die ze willen ook echt bij ze past. Vanwege het coronavirus kiezen vervolgopleidingen nu massaal  voor online open dagen en voorlichting. Een overzicht hiervan vind je op onze website. 

Via deze pagina proberen we zoveel mogelijke informatie op het gebied van LOB te ontsluiten. Deze pagina zal zeer regelmatig worden geactualiseerd.

LAATST BIJGEWERKT: 27 MEI 2020  11:00 UUR