Gelijke Kansen

MDT en LOB

LOB is het geheel aan activiteiten waarmee je persoonlijk en professioneel ontwikkelt. Door middel van ervaringen en reflectie ontdek je jouw interesses en sterke punten. Daarnaast vergroot je je netwerk en leer je wat belangrijk is om verder te ontwikkelen. Een MDT-traject biedt een uitstekende gelegenheid om aan deze ontwikkeling te werken. Maatschappelijke Diensttijd (MDT) geeft leerlingen en studenten concrete tools en kansen om hun loopbaanvaardigheden in de praktijk te ontwikkelen, op een manier die aansluit bij hun interesses en (school)loopbaan.

 

MDT bevordert een sterke beroepsroute door ervaringen op te doen voor en tijdens de opleiding(en) in het kader van werkexploratie en het leveren van een maatschappelijke bijdrage. Doordat scholen (op vrijwillige basis) aan de slag gaan met het aanbieden van MDT binnen het curriculum, draagt dit bij aan de persoonlijke groei van studenten en bestaat de mogelijkheid om kansrijke beroepen te ontdekken.

Landelijk Onderwijsplatform

Kennisdelen is van belang! Start je als school voor het eerst met een MDT-traject of wil je juist doorpraten over trajecten die al langer op jouw school worden uitgevoerd? Sluit je dan aan bij het Landelijk Onderwijsplatform MDT op LinkedIn.

Kosteloos advies op maat

Als school kun je gratis advies op maat krijgen over de verschillende mogelijkheden die MDT biedt binnen het vo- mbo- en ho-onderwijs en hoe je daarbij MDT-subsidie kan inzetten. Interesse? Stuur een mail naar mdtonderwijs.