Online module versterken loopbaanontwikkeling

Tool: bordspel LLO LOB alumni

Een bordspel om met onderwijsprofessionals te spelen. Hierin leer je wat de relatie is tussen LOB, LLO en Alumni, bedenk je in samenwerking oplossingen om als MBO school het leven lang ontwikkelen binnen de regio te versterken en leer je van elkaars perspectieven.

Weet jij wat de relatie is tussen LOB, LLO en Alumni? Bedenk in samenwerking oplossingen om als MBO school het leven lang ontwikkelen binnen de regio te versterken. Speel het bordspel met collega’s en leer van elkaars perspectieven.

Stel je voor: wat als het onderwijs een game was? Een spel waarin plezier voorop staat, waarin je keuzes kunt maken en inzicht krijgt in je eigen ontwikkeling. Een spel dat je voorbereidt op de veranderende arbeidsmarkt en waarin obstakels verdwijnen als sneeuw voor de zon. Klinkt motiverend, toch? Ervaar het en speel het spel!

Het LOB, LLO, Alumni spel is een unieke samenwerking tussen Kennispunt MBO Leven Lang Ontwikkelen, Project Alumni en Expertisepunt LOB. Met dit spel transformeren we jouw mbo-school tot de ideale opleidingspartner, waarin loopbaanontwikkeling en -begeleiding (LOB), alumni en Leven Lang Ontwikkelen (LLO) samenkomen. Leer elkaars perspectieven spelenderwijs kennen en voer daarna het gesprek over de samenwerking tussen LOB, LLO en Alumni.
 

Wat maakt dit spel zo bijzonder?

Kruip in de huid van een van de 6 karakters. Yara, Hans, Marije, Arun, Debby of Anwar. Voor welke keuzes kom jij te staan? Hoe ziet jouw loopbaan eruit? Het doel is simpel maar ambitieus: verover jouw DROOMBAAN! Maar voordat je kunt solliciteren, moet je ervaring opdoen in de vorm van Leven Lang Ontwikkelen Punten (LLO-punten). Verdien deze punten door het spel te doorlopen en uitdagende taken en puzzels te voltooien. En hier komt het spannende deel: zodra iemand solliciteert naar de droombaan, worden de LLO-punten van alle spelers omgezet in een tijdsvoorsprong bij het assessment. Hoe meer LLO-punten je hebt, hoe groter je voorsprong! Het spel biedt niet alleen competitie, maar ook samenwerking en inzicht in je eigen ontwikkeling.

Ontdek de vier belangrijke uitgangspunten van een leven lang ontwikkelen: de basis is loopbaanoriëntatie en -begeleiding, LOB en LLO zijn van iedereen, binding met de student is essentieel en onderwijs wordt in samenhang met regionale partners georganiseerd. Dit spel laat je zien hoe deze uitgangspunten samenkomen en jouw toekomst vormgeven.

 

Dus waar wacht je nog op?

Duik in het LOB LLO Alumni spel en laat je meeslepen in een avontuur van ontwikkeling, plezier en succes. Met het spel krijg je niet alleen de kans om te solliciteren naar jouw droombaan, maar je bouwt ook waardevolle vaardigheden op, ontwikkelt inzicht in je eigen groei en ontdekt de kracht van samenwerking. Speel het spel en maak van jouw MBO-school dé opleidingspartner voor een leven lang ontwikkelen in de regio. Download de printbare versie of leen het fysieke spel van ons. Durf jij de uitdaging aan?