Agenda/bijeenkomsten

Expertisepunt LOB
categorie
regio

Loopbaanontwikkeling en ISK

Wil je weten hoe je binnen het NT2 onderwijs aandacht kan besteden aan loopbaanontwikkeling en hoe het gebruik van film hierbij een rol kan spelen?

VOGELFREI Nijverheidsweg 6 3534AM Utrecht | 15.00 -16.00 uur

Op vrijdag 16 juni organiseren Common Frames, LOWAN en Expertisepunt LOB gezamenlijk een werksessie over de mogelijkheden van loopbaanontwikkeling binnen ISK-onderwijs. In deze sessie vertelt Common Frames over hun project waarbij film ingezet wordt bij LOB-activiteiten. Daarna wordt besproken hoe je LOB kan koppelen aan thema’s in het NT2 onderwijs. Hiermee integreer je LOB in het onderwijs en wordt het een rode draad in alle lessen. We creëren tijdens deze werksessie veel ruimte voor uitwisseling zodat je concrete voorbeelden krijgt die je direct in kan zetten in jouw klas. 


Tijd en locatie: van 15.00 tot 16.00 uur bij Vogelfrei in Utrecht. 


Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar m.bakema@lowan.nl of door lid te worden van de LOWAN-community en je aanwezigheid door te geven in de agenda.


Aanmelden kan tot en met vrijdag 2 juni.

Lees verder >

Conferentie 'MBO als speelveld'

Kom sparren en laat je inspireren door jouw mbo-collega’s in een sportieve omgeving!

Stadion Galgenwaard, Herculesplein 241 in Utrecht | 09.00 - 17.00 uur

Graag nodigen we je uit op vrijdag 16 juni 2023 voor de brede conferentie ‘MBO als speelveld’ georganiseerd door de projecten van de MBO Raad.

We hebben een gevarieerd programma samengesteld waarin zowel boeiende sprekers als interessante workshops zijn opgenomen. We verbinden, leren van elkaar en gaan in gesprek over actuele ontwikkelingen in het mbo.
Van inspirerende voorbeelden rondom burgerschap, nieuwe ontwikkelingen rondom verantwoord diplomabesluit, alumni, LOB, LLO tot aan vitaal mbo & studentenwelzijn. Kortom, we behandelen een breed aantal thema’s waar kruisbestuiving en het delen van mooie praktijkvoorbeelden centraal staan.

Meer informatie en inschrijven 

Lees verder >

Landelijke conferentie ‘Passende BPV’

Deze dag is voor iedereen die zich bezighoudt met maatwerk in de stages voor mbo-studenten. Er is plek voor 300 bezoekers. Dit zijn de medewerkers van de mbo-instellingen, leerbedrijven, gemeenten, doorstroompunten (RMC’s) en natuurlijk ook de studenten zelf.

Antropia, Hoofdstraat 8, 3972 LA Driebergen | 10-00 - 16:15 uur

Het ochtendprogramma staat in het teken van mentale gezondheid en stage. Hierbij kun je een bijdrage vanuit onderzoek en wetenschap (Jolien Doppenmeijer) verwachten. Ook ervaringsdeskundige jongeren (Team Geestkracht) zullen een inspiratiesessie geven over dit onderwerp. De ochtend wordt afgesloten met een terugblik op de regionale BPV-conferenties die in zeven regio’s zijn georganiseerd. Tijdens deze conferenties kwamen mooie voorbeelden naar voren van successen en aanpakken die goed werken. Deze zijn verwerkt in een middagprogramma met interessante en inspirerende workshops uit de verschillende regio’s.

 

Op 20 juni 2023 is er voor iedereen iets te leren en te ontdekken! En we willen je ook informeren en professionaliseren met actuele kennis in en rondom je vakgebied. Deze conferentie biedt een uitstekende gelegenheid om kennis en ervaringen uit te wisselen over een onderwerp dat van groot belang is voor mbo-studenten en het BPV-proces.

 

Programma

10.00 uur – 10.30 uur  Inloop
10.30 uur – 12.15 uur  Ochtendprogramma in het teken van BPV en mentale gezondheid van mbo-studenten
12.15 uur – 13.00 uur  Lunch
13.00 uur – 14.00 uur  Workshopronde 1
14.00 uur – 14.15 uur  Workshopwissel
14.15 uur – 15.15 uur  Workshopronde 2
15.15 uur – 16.15 uur  Borrel

 

Voor wie: BPV-begeleiders in het mbo, BPV-coördinatoren, doorstroomcoaches, gemeenten, SBB-consulenten, leerbedrijven, studenten en iedereen die interesse heeft voor passende stage in het mbo.

 

Inschrijven en meer informatie

Lees verder >

Lerend Netwerk LOB en Aansluiting vo-mbo

Op 21 juni organiseren we vanuit LOBeemland een Lerend Netwerk bijeenkomst over het praktijkgerichte programma in vmbo-gltl. Met praktijkvoorbeelden en een bijdrage vanuit OCW.

ROC Midden Nederland, Disketteweg 10, Amersfoort | 14.30 – 17.00 uur

 

Op deze middag:

  • de ontwikkeling van Het Praktijkgerichte Programma (PGP) in vmbo-tl scholen in de regio;

  • de plek van het PGP in het LOB-curriculum;

  • leren van de ervaringen van VMBO-scholen in de regio die al werken met levensechte opdrachten in de onderwijspraktijk;

  • een vooruitblik door OCW op toekomstige (landelijke) ontwikkelingen binnen het PGP en de opbrengst uit de landelijke PGP-pilotscholen;

  • gesprekstafels over diverse PGP-vraagstukken, o.l.v. ervaringsdeskundigen.

 

Met medewerking van:

docenten en teamleiders van 8 regionale VMBO-scholen die in 22/23 en 23/24 samen werken aan de ontwikkeling van het PGP
Jeroen de Weger – teamleider vmbo-beleid bij OCW.


Doelgroep:
Afdelingsleiders, managers, directie, beleidsadviseurs, decanen en docenten uit VMBO en MBO en andere belangstellenden.
Graag nodigen we u uit voor deze netwerkbijeenkomst!

 

Ontmoet uw collega’s uit VMBO en MBO en laat u inspireren bij het realiseren van aantrekkelijke levensechte opdrachten voor het praktijkgericht programma!

 

Het programma is bijna rond, u vindt het hier.  In mei ontvangt u het definitieve programma.

 

Aanmelden bij Herma Dijk, , o.v.v. Lerend Netwerk VO-MBO 21-6-23, uw naam, organisatie en functie.

Lees verder >

International IAEVG conference 2023

Lifelong development as a standard (28-30 juni)

Den Haag |

Three days of knowledge, inspiration and innovation, debate, workshops and of course, a gala dinner.

 

The gala dinner (at addinitional cost) is in an informal setting. However, if you want to change, changing rooms are available if you are not staying in a nearby hotel. 

 

It is possible to attend the conference online (live stream ticket, keynote speakers only) or for one day only (one-day ticket at the 29th).

 

Note: There is no refund or cancellation policy for conference fees.

 

 

Aanmelden

 

Lees verder >

save the date - NewBee Fest

Na de succesvolle eerste editie van het NewBee Fest in Rotterdam vindt de tweede editie plaats in Zwolle op de campus van Hogeschool Windesheim. 

| 10-00 - 18.00 uur

Met het NewBee Fest brengen we docenten, studenten, opleidingsmanagers, ondersteuners, directieleden, onderzoekers en lectoren uit het hogere economische onderwijs samen, zodat we van en met elkaar kunnen leren. Voor internationale collega's en studenten organiseren we een Engelstalig programma. Wat is het NewBee Fest? Een festival waar we de noodzaak, het plezier en het geklooi rond de vernieuwing van business en economisch onderwijs met elkaar delen. 

 

Voor wie?
Voor iedereen die bij wil dragen aan een duurzaam en toekomstbestendig hoger economisch onderwijs. Kom ervaringen delen, nieuwe dingen ontdekken, dilemma’s voorleggen en tools uitproberen. Verbreed je blik! 

 

Oproep!
Er is ruimte voor diverse workshops van 45 minuten rond het vernieuwend economisch onderwijs in zowel het Nederlands als het Engels. Wil jij graag een workshop leiden? Laat het ons weten via: newbeefest@gmail.com(opent in nieuw tabblad). We lezen graag wie je bent, wat jouw idee is voor een workshop, de voertaal en hoeveel tijd je nodig denkt te hebben. 

 

Programma
We openen samen het NewBee Fest om 10:00 uur met koffie/thee en wat lekkers. De dag staat in het teken van diverse workshops over vernieuwend business en economisch onderwijs voor een duurzame en inclusieve wereld. Binnenkort kan je je aanmelden voor deze workshops. Om 16:00 uur is er ook de mogelijkheid om aan te sluiten bij de lectorale rede van Liesbeth Rijsdijk (lector Netwerken in een Circulaire Economie). We sluiten samen het NewBee Fest af met een borrel rond 17:00 uur. 

 

meer informatie en aanmelden

 

 

Lees verder >

save the date - inspiratiedag Aansluiting hbo 2023

(vorig jaar was de eerste op de HvA)

Inholland, den Haag |

nadere informatie volgt tzt
Lees verder >

save the date - Studiekeuzeconferentie

door Studiekeuze123, Expertisepunt LOB en Kies MBO

|

meer informatie volgt tzt
Lees verder >

Inschrijfformulier

Uw e-mailadres zal alleen worden gebruikt voor deze bijeenkomst en om jou eventueel hierover te benaderen indien hier aanleiding voor is. Jouw e-mailadres zal niet voor andere doeleinden worden gebruikt
Anti-spam
Typ bovenstaande code over.