Agenda/bijeenkomsten

Expertisepunt LOB
categorie
regio

Congrestival: Samen de volgende stap

De praktijkgerichte programma’s voor vmbo gl en tl zijn een feit!

NBC Congrescentrum, Blokhoeve 1, 3438 LC Nieuwegein | volgt

Scholen die dat willen, kunnen vanaf schooljaar 2024-2025 het praktijkgerichte programma invoeren in hun onderwijs. Dat is reden voor een gezamenlijke viering en dit doen we met het Congrestival: Samen de volgende stap.

 

Op dinsdag 28 mei ontmoeten pilotscholen en scholen die subsidie hebben aangevraagd* elkaar in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. We wisselen kennis uit en vieren samen met genodigden het officiële startpunt voor de invoering van het praktijkgerichte programma.

 

*Let op: dit zijn scholen die zich hebben aangemeld voor de subsidie via DUS-I. Aanmelding voor dit evenement betekent nog geen toekenning van deze subsidie.

 

Programma en meer informatie

Aanmelden

 

 

Lees verder >

Wetenschapscongres

Wetenschapsoriëntatie en aansluiting

Den Haag | 10.00-15.00 uur

Informatie en inspiratie voor profielwerkstukken

 

Zit je in 4 of 5 vwo?

Het Wetenschapscongres voor vwo wordt georganiseerd voor leerlingen uit 4 of 5 vwo ter voorbereiding op het profielwerkstuk: onderzoek doen staat centraal. Een dag vol informatie en inspiratie voor je eigen onderzoek. Dit schooljaar wordt het Wetenschapscongres georganiseerd op 29 mei 2024.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. 

 

Zit je in 6 vwo?

Dan kun je tijdens het Wetenschapscongres voor vwo een presentatie houden over je profielwerkstuk en meedingen naar de prijs voor de beste onderzoekspresentatie. Heb jij een mooi profielwerkstuk geschreven en vind je het leuk daarover te vertellen? Tot 8 april 2024 kun je je aanmelden voor het geven van een presentatie over je profielwerkstuk tijdens het Wetenschapscongres voor vwo.

 

Meer informatie en aanmelden

 

Lees verder >

Expeditie MBO Amsterdam

Gaan jullie mee op expeditie? Noteer de datum alvast in je agenda!

|

Op 30 mei 2024 openen alle mbo-instellingen in Amsterdam hun deuren speciaal voor alle 3e-jaars vmbo-leerlingen. Noteer de datum alvast in je agenda!

Lees verder >

Kennisdelingsbijeenkomst vavo

Sinds een aantal jaar bestaat de kenniskring vavo en LOB. Deze groep vavo-decanen komt een aantal keer per jaar (online) bij elkaar.

online | 09.30 - 10.45 uur

 

Tijdens deze bijeenkomsten komen verschillende LOB-thema’s aan de orde die relevant zijn voor het vavo. Ook worden er goede voorbeelden gedeeld om van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Er is veel ruimte voor interactie.


Het programma voor deze bijeenkomst wordt t.z.t. bekendgemaakt.


Nieuwe deelnemers vanuit het vavo zijn van harte uitgenodigd om zich aan te sluiten!

 

Inschrijven Lees verder >

Doorstroomcijfers ontcijferd

Scholenoverleg Universiteit Leiden - in samenwerking met het Expertisepunt LOB

Pieter de la Court gebouw, Wassenaarseweg 52, 2333 AK Leiden | 14.30 - 17.00 uur

 

Dit overleg is bedoeld voor havo en vwo decanen en geïnteresseerde docenten die zich bezighouden met de aansluiting naar het hoger onderwijs.

 

Tijdens deze bijeenkomst, die in samenwerking met het  Expertisepunt LOB wordt georganiseerd, wordt dieper ingegaan op de doorstroomcijfers van oud-leerlingen. Kwantitatieve en kwalitatieve data bieden inzicht in de uitval- en switchcijfers nadat leerlingen zijn doorgestroomd naar het vervolgonderwijs. Deelnemers krijgen inzicht in de NCO-rapportages en bespreken hoe zij het verhaal achter de cijfers kunnen gebruiken om leerlingen beter voor te bereiden op hun vervolgstappen. Een waardevolle gelegenheid om kennis te vergaren en samen te werken aan een succesvolle doorstroom van leerlingen.

 

De bijeenkomst zal plaatsvinden in het Pieter de la Court gebouw in Leiden
Aanmelden voor de bijeenkomst kan via het online aanmeldformulier.
 

Lees verder >

Brede Vorming MBO pakt het Podium!

Brede Vorming in het mbo biedt ontmoetingen met elkaar, de wereld en met kunst en cultuur. Samen creëren we manieren om werelden te openen voor iedere student én medewerker. Zodat zij in vrijheid verbinden met wat hun leven betekenisvol maakt.

Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden |

We verkennen, delen, leren, manifesteren en vieren een feestje: De Harmonie bestaat 150 jaar en Koen Vos pakt uit met een wervelende slotscène als Practor Brede Vorming. 

 

Als gelegenheidscollectief delen wij de ambitie om het mbo te verbinden aan kunst, cultuur en creatieve maakprocessen. Daarbij verliezen we het beroep, levensbeschouwing, sport, burgerschap en spel niet uit het oog. We leren onszelf het leven door. 

 

Sterker nog, er is óók podium voor jou. Vul het interesseformulier in
(klik hier) als je de uitnodiging wilt ontvangen en/of als je wilt bijdragen.

 

Je bent van harte uitgenodigd!

 

Koen Vos, Firda
Jelle Gietema, De Harmonie
Pieter Baay, Onderwijs 124

 

 

Lees verder >

Save the date - lectorale rede Kariene Mittendorff

Op donderdag 20 juni  is de installatie van dr. Kariene Mittendorff als lector Studentsucces bij Saxion Hogeschool.

Saxion Hogeschool, Handelskade 75, 7417 DH Deventer | 14.00 - 17.45 uur

Graag neemt Kariene Je tijdens haar lectorale rede mee in het thema studentsucces binnen het onderwijs. Wat zorgt ervoor dat onze studenten wel of niet aangehaakt blijven, en wat kunnen we daar als onderwijs in betekenen?

 

Tijdens de middag verzorgen collega's van het lectoraat Innovatief en Effectief Onderwijs verschillende workshops. Hierna volgt de officiële installatie en rede van Kariene en aansluitend is er een borrel.

 

De officiële uitnodiging met de mogelijkheid om je aan te melden volgt in april. Als er vragen zijn, neem dan contact op via het secretariaat van Saxion.

 

Lees verder >

Het KwaliteitsKompas, dé conferentie voor mbo-professionals!

Laat je inspireren door thema’s, workshops en projecten en navigeer je weg door de kwaliteitsagenda!

De Rijtuigenloods Piet Mondriaanplein 61, 3812 GZ Amersfoort | 9.30-16.00 uur

 

Wat staat er op het programma?
Wil jij graag samen leren, geïnspireerd raken en collega's uit het hele land ontmoeten? Ben je nieuwsgierig naar hoe jij geholpen kan worden in onderwijskwaliteit, studentenbegeleiding en het aanpakken van welzijn? Dan is de mbo-conferentie KwaliteitsKompas, georganiseerd door de Kennis- en Expertisepunten van de MBO Raad, dé plek voor jou.

 

We duiken in thema's zoals stagediscriminatie, kansengelijkheid, leren & examineren, kansrijk opleiden en het welzijn van studenten. Tijdens workshops, lezingen en inspiratiesessies laten wij zien hoe we de afspraken uit de werkagenda in de praktijk brengen en hoe we studentenwelzijn integreren in deze thema's. Mis vooral niet het plenaire deel: ‘Studentenwelzijn! in Beeld en Geluid' met Jolien Dopmeijer en theatergroep Drang, waarbij zij een unieke en inspirerende kijk bieden op het welzijn van studenten.


Voor wie?
De conferentie KwaliteitsKompas belooft een dag vol inspiratie te worden die je weer op de juiste koers brengt! We verwelkomen alle professionals die op een mbo-school werken: van docenten en beleidsmedewerkers tot examencommissieleden en managers. Immers, iedereen is betrokken bij de uitvoering van de werkagenda mbo, waar gelijke kansen, de aansluiting van onderwijs op de arbeidsmarkt en onderwijs voor de toekomst centraal staan.
 

Gratis entree

 

Bekijk hier het volledige programma

Aanmelden

 


Wacht niet langer en meld je snel aan!

Lees verder >

Inschrijfformulier

Uw e-mailadres zal alleen worden gebruikt voor deze bijeenkomst en om jou eventueel hierover te benaderen indien hier aanleiding voor is. Jouw e-mailadres zal niet voor andere doeleinden worden gebruikt
Anti-spam
Typ bovenstaande code over.