Agenda/bijeenkomsten

Expertisepunt LOB

Hoe zet je loopbaanontwikkeling en loopbaanbegeleiding (LOB) in?

En dan zo effectief mogelijk binnen jouw school? Dit is de grote vraag bij de aankomende reeks van 4 online themabijeenkomsten. Een effectief LOB-programma ondersteunt leerlingen/studenten om beter inzicht te krijgen in onder andere de eigen interesses en capaciteiten.

 

Hierdoor ontstaat meer (zelf)vertrouwen, waardoor de leerlingen/studenten bewuster en passender keuzes kunnen maken, bijvoorbeeld voor het vervolgonderwijs of een beroep. Het is daarom van belang het LOB-programma in samenhang op te zetten, te structureren en te borgen. Bij deze bijeenkomsten brengen we samen in kaart hoever je met jouw school bent in het neerzetten van een stevig LOB-beleid – en hoe je dat waar nodig verder kunt ontwikkelen. Je kunt de vier bijeenkomsten onafhankelijk van elkaar volgen, uiteraard ben je van harte welkom bij alle bijeenkomsten.

 

Bijeenkomst 3

Op 12 september laten we zien met welke tools je de uitvoering van LOB kunt monitoren. Hoe zorg je ervoor dat collega’s enthousiast worden en kansen zien om de loopbaanontwikkeling van jongeren elke dag een beetje beter te begeleiden? Vragen en praktijkvoorbeelden zijn welkom, kennisdelen staat voor ons centraal.

 

Inschrijven
12 september 2024
15.30 - 16.30 uur
online
Oost

Inschrijfformulier

Uw e-mailadres zal alleen worden gebruikt voor deze bijeenkomst en om jou eventueel hierover te benaderen indien hier aanleiding voor is. Jouw e-mailadres zal niet voor andere doeleinden worden gebruikt
Anti-spam
Typ bovenstaande code over.