LOB-opdrachtenbank

Expertisepunt LOB

De LOB-opdrachten uit deze opdrachtenbank kan je op jouw school inzetten binnen het eigen LOB-programma. De opdrachten gaan uit van de loopbaancompetenties en dragen bij aan kansengelijkheid.

De LOB-opdrachten bestaan uit een docentenhandleiding en een jongerenopdracht en kunnen (met bronvermelding) gratis worden gedownload, geprint en gebruikt. Onze docentenhandleidingen zijn meestal met een kleine verandering aan te passen aan je eigen wensen of behoeftes. Je kunt bijvoorbeeld van een docentenhandleiding die speciaal is ontwikkeld voor de BPV kun je met een kleine aanpassing een opdracht maken voor stages binnen het vo.

Wil je zelf een LOB-opdracht maken, maak dan gebruik van onze formats voor de docentenhandleiding en jongerenopdracht. Beschik je over materiaal dat voor elke school vrij beschikbaar is en een aanvulling is op het bestaande aanbod? Stuur ons dan een bericht.

< overzicht

Wie zou jij aannemen als collega en waarom?

Jongeren bespreken met elkaar waar ze op zouden letten als ze een nieuwe collega aan zouden moeten nemen. Jongeren ervaren wat het is om sollicitatiebrieven te bekijken. Jongeren ervaren dat solliciteren in feite bouwen aan een netwerk is. Jongeren ervaren dat wat zij van anderen verwachten ten aanzien van een sollicitatie zij in feite ook van zichzelf moeten verwachten.