LOB-opdrachtenbank

Expertisepunt LOB

De LOB-opdrachten uit deze opdrachtenbank kan je op jouw school inzetten binnen het eigen LOB-programma. De opdrachten gaan uit van de loopbaancompetenties en dragen bij aan kansengelijkheid.

De LOB-opdrachten bestaan uit een docentenhandleiding en een jongerenopdracht en kunnen (met bronvermelding) gratis worden gedownload, geprint en gebruikt. Onze docentenhandleidingen zijn meestal met een kleine verandering aan te passen aan je eigen wensen of behoeftes. Je kunt bijvoorbeeld van een docentenhandleiding die speciaal is ontwikkeld voor de BPV kun je met een kleine aanpassing een opdracht maken voor stages binnen het vo.

Wil je zelf een LOB-opdracht maken, maak dan gebruik van onze formats voor de docentenhandleiding en jongerenopdracht. Beschik je over materiaal dat voor elke school vrij beschikbaar is en een aanvulling is op het bestaande aanbod? Stuur ons dan een bericht.

Loopbaancompetentie
Fase van de opleiding
Onderwijs
Tijdsindicatie opdracht
< overzicht

Voorstellen: dit ben ik!

Ter introductie op het bedrijfsbezoek maken jongeren een filmpje of vlog waarop zij zichzelf voorstellen aan de praktijkbegeleider van het bedrijf dat zij gaan bezoeken. Door hun ‘verborgen’ talent daarin te laten zien, kan het zijn dat zij stereotypen bij de praktijkbegeleider ontkrachten.

Opdracht afkomstig van het project LOB Gelijke Kansen