Agenda/bijeenkomsten

Expertisepunt LOB

Werkconferentie HU 'Opnieuw verbinden' over doorstroom vo-mbo-ho

In 2021 hebben bestuurders van voortgezet en hoger onderwijs in de regio zich verbonden aan een samenwerking voor een betere aansluiting. Op 21 november 2023 bouwt het HU  graag samen met jou verder aan onze samenwerking! Scholieren succesvol laten instromen bij en doorlopen van het hoger beroepsonderwijs is hèt doel van deze werkconferentie.

 

Tijdens deze tweede editie richten we ons op het thema ‘Opnieuw verbinden’ met als onderwerp: ‘Hoe krijgen we studenten AAN?’ Na corona lijkt het lastig(er) om studiekiezers te motiveren om goed doordacht hun studiekeuze te maken en om studenten bij het onderwijs te betrekken en te enthousiasmeren.

We gaan dieper in op vragen als: Hoe raken studenten weer enthousiast, gemotiveerd en verbonden met hun opleiding? Hoe krijgen we studiekiezers weer AAN om de juiste studiekeuze te maken? Welke hbo-competenties hebben ze nodig om hun studie succesvol te doorlopen? En door middel van welke voorlichtingsactiviteiten en begeleiding kunnen wij ze daarbij helpen?

Aanmelden en programma

21 november 2024
11.45 - 16.00 uur
Hogeschool Utrecht

Inschrijfformulier

Uw e-mailadres zal alleen worden gebruikt voor deze bijeenkomst en om jou eventueel hierover te benaderen indien hier aanleiding voor is. Jouw e-mailadres zal niet voor andere doeleinden worden gebruikt
Anti-spam
Typ bovenstaande code over.