Agenda/bijeenkomsten

Expertisepunt LOB

Het hoe en wat rondom professionalisering van studentbegeleiders in het hbo

Na een aantal bijeenkomsten rondom het thema student, studie en loopbaanbegeleiding op het hbo, organiseren we op 26 september een nieuwe bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst over student, studie en loopbaanbegeleiding in het HBO gaat het over het thema “Het hoe en wat rondom professionalisering van studentbegeleiders”

Programma:
12:30    Inloop met lunch, verzorgd door de Hogeschool Windesheim
13:00    Start/ opening  
13:30    Het hoe en wat rondom professionalisering van studentbegeleiders 

 

Interactieve en creatieve sessies, die vooral gericht zijn op uitwisseling tussen de deelnemers van het netwerk. We willen samen zoeken naar goede ideeën en oplossingsrichtingen voor een aantal vragen/dilemma's die we signaleren:

  1. Inhoud: waar gaat de professionalisering over? We zien verschuivingen (zoals meer aandacht voor zelfregie), wat betekent dit voor de inhoud van professionalisering? 

  2. Vorm: welke vorm past daar dan bij? Veel hogescholen kiezen uit gewoonte voor trainingen, maar is dit wel de meest passende vorm? Welke alternatieven zien we? 

  3. Betrokkenheid: hoe krijg je de professionalisering aan de man? Hoe haak je mensen aan? Als het niet verplicht is, hoe zorg je dat opleidingen of begeleiders meedoen? Als het wel verplicht is, hoe zorg je dat het geen moetje wordt, en dat mensen er gemotiveerd en betrokken mee aan de slag gaan? Hoe geef je er reuring aan? 

Rond 16 uur sluiten we af met een terugkoppeling, een vervolg en een borrel.

 

Ben je binnen jouw hogeschool bij dit onderwerp betrokken, bijvoorbeeld als adviseur, begeleider, docent, coördinator, leidinggevende of beleidsmedewerker, dan nodigen we je van harte uit om mee te denken en uit te wisselen tijdens deze online bijeenkomst. 

 

Aanmelden en meer informatie


 

26 september 2023
12:30 - 16:00 uur
Hogeschool Windesheim, Campus 2, 8017CA Zwolle Gebouw D – Ruimte D140

Inschrijfformulier

Uw e-mailadres zal alleen worden gebruikt voor deze bijeenkomst en om jou eventueel hierover te benaderen indien hier aanleiding voor is. Jouw e-mailadres zal niet voor andere doeleinden worden gebruikt
Anti-spam
Typ bovenstaande code over.