LOB-opdrachtenbank

Expertisepunt LOB

De LOB-opdrachten uit deze opdrachtenbank kan je op jouw school inzetten binnen het eigen LOB-programma. De opdrachten gaan uit van de loopbaancompetenties en dragen bij aan kansengelijkheid.

De LOB-opdrachten bestaan uit een docentenhandleiding en een jongerenopdracht en kunnen (met bronvermelding) gratis worden gedownload, geprint en gebruikt. Onze docentenhandleidingen zijn meestal met een kleine verandering aan te passen aan je eigen wensen of behoeftes. Je kunt bijvoorbeeld van een docentenhandleiding die speciaal is ontwikkeld voor de BPV kun je met een kleine aanpassing een opdracht maken voor stages binnen het vo.

Wil je zelf een LOB-opdracht maken, maak dan gebruik van onze formats voor de docentenhandleiding en jongerenopdracht. Beschik je over materiaal dat voor elke school vrij beschikbaar is en een aanvulling is op het bestaande aanbod? Stuur ons dan een bericht.

< overzicht

Good Vibes in de gezonde leefomgeving, LOB-les voor havo-leerlingen 3e en 4e klas

De les is speciaal ontwikkeld voor alle havo-profielen en sluit goed aan bij leerlingen die op het punt staan een bewuste keuze te maken voor hun toekomst.

 

In deze LOB-les dagen we leerlingen uit om na te denken over relevante maatschappelijke thema's die bijdragen aan een gezonde leefomgeving. Daarnaast maken jouw leerlingen kennis met opleidingen die hieraan bijdragen – opleidingen voor een verrassend brede en betekenisvolle sector.

Centraal staan vragen als:

  • Wat betekent een gezonde leefomgeving voor mij?

  • Hoe kan ik zelf impact maken?

  • Welk type studie en werk past bij wat ik belangrijk vind in de wereld?

De LOB-les is bedoeld om havo-leerlingen kennis te laten maken met de impact en mogelijkheden van groene hbo-opleidingen. Studenten van één van de vier groene hogescholen – Aeres Hogeschool, Hogeschool Van Hall Larenstein, HAS green academy en Hogeschool Inholland – verzorgen de les in de klas. Op een interactieve wijze gaan zij met de leerlingen in gesprek over relevante groene thema's -binnen hun belevingswereld. Dit doen zij met stellingen, video's en praktijkvoorbeelden. De aanpak is positief en activerend.

Voorbeeld van een stelling die tijdens de les besproken wordt Nieuwe technologie, zoals het printen van vlees of het produceren van plantaardig voedsel, is nodig om in de toekomst genoeg voedsel te produceren voor iedereen. Aanvragen is eenvoudig en gratis.

Vraag de les aan via: https://www.maakerjestudievan.nl/