Agenda/bijeenkomsten

Expertisepunt LOB
categorie
Het expertisepunt organiseert

13april

Webinar Jongeren over LOB

Hoe laat je LOB binnen jouw onderwijscontext nog beter aansluiten op de behoeften en belevingswereld van jongeren.

Online webinar | 15.00 - 16.30 uur

Dat jongeren LOB belangrijk vinden is een ding dat zeker is. Maar hoe maak je LOB levendig, herkenbaar en relevant? Want dat missen jongeren nu regelmatig, zo blijkt uit onderzoek dat Youngworks voor het Expertisepunt LOB uitvoerde.
Tijdens dit webinar gaan we dieper in op het jongerenperspectief op LOB.

 

Impressie programma:

Leer meer over de belangrijkste onderzoeksbevindingen: Wat zijn ervaringen van jongeren met LOB? Wat gaat goed, wat kan er beter? En welke creatieve tips en ideeën voor LOB bedachten de jonge deelnemers van het onderzoek zelf?
Krijg tips en voorbeelden aangereikt van onderwijsprofessionals en jongeren die vertellen over LOB-initiatieven op hun school (vmbo, havo, vwo, mbo en hbo). Hoe sluit hun initiatief aan bij de bevindingen van het onderzoek? Wat vinden zij belangrijk?

Leg jouw vragen en ideeën over LOB ter plekke voor aan een jongerenpanel. Tijdens dit webinar zijn jongeren van alle onderwijsniveaus aanwezig.

 

Het webinar wordt gemodereerd door journalist en dagvoorzitter Marijke Roskam.

 

Kortom, dit webinar is interessant voor iedereen die zich bezig houdt met LOB binnen het vo, mbo en hbo. We bieden voorbeelden, concrete tips en een flinke dosis inspiratie waarmee jij LOB binnen jouw onderwijscontext nog beter aan kan laten sluiten op de behoeften en belevingswereld van jongeren.

 

25mei

Webinar De kansen van alumni binnen LOB

Hoe benut jij jouw alumni (oud-studenten) om jouw LOB-beleid en LOB-activiteiten te versterken?

Online webinar | 15.30 - 17.30 uur

Na dit webinar weet je hoe je studenten bindt ten behoeve van jouw alumni-beleid, heb je goede voorbeelden gezien van hoe je alumni kunt inzetten bij jouw LOB-activiteiten en heb je een sessie gevolgd over het werken met doorstroomgegevens van alumni.

Oftewel je hebt alles in handen om op jouw school aan de slag te gaan met alumni en LOB.

 

Inschrijven

 

Dit webinar wordt georganiseerd in samenwerking met project Alumni

Inschrijfformulier

Uw e-mailadres zal alleen worden gebruikt voor deze bijeenkomst en om jou eventueel hierover te benaderen indien hier aanleiding voor is. Jouw e-mailadres zal niet voor andere doeleinden worden gebruikt