Trainings- en adviesbureaus

Een overzicht van LOB trainings- en adviesbureaus met daarbij een 10-stappenplan waarmee je jouw professionaliseringsvraag helder krijgt.
Expertisepunt LOB

Stel, je wilt graag je LOB-aanpak van je school of opleiding samen met een externe adviseur aanscherpen of je wilt de mentoren laten trainen in het voeren van loopbaanreflectiegesprekken. Welke externe trainings- en adviesbureaus zijn er en hoe bepaal je dan welk(e) trainingsbureau, adviesbureau of zzp’er aan sluit bij jouw vraag? Het Expertisepunt LOB heeft een 10-stappenplan gemaakt waarmee je de voor jouw meest geschikte trainer of adviseur kan vinden.

  • De stappen 1 tot en 4 helpen je om als school je professionaliseringvraag helder te krijgen.
  • De stappen 5 tot en 8 helpen je om goed voorbereid een trainer of adviseur te benaderen.
  • De stappen 9 en 10 helpen je om een gefundeerde beslissing te maken.

Zo weet je waar jouw potentiële externe adviseur of trainer aan moet voldoen. Voor alles geldt: professionalisering is altijd onderdeel van je kwaliteitszorgcyclus. Een training of adviestraject is het meest effectief wanneer het past binnen de visie en het beleid van de school of opleiding en wanneer de deelnemers dat wat ze leren kunnen toepassen in de praktijk.

NB De rol van het Expertisepunt LOB is hierin onafhankelijk, wij ontsluiten de informatie zodat scholen via onze website snel inzicht krijgen welke onderwijs-/advies-/trainingsbureaus op het gebied van LOB er zijn en daarin zelf een weloverwogen keuze kunnen maken. De bureaus zijn zelf verantwoordelijk voor hun aanbod.


Bureaus & ZZP-ers die LOB-advies en trainingen verzorgen

(In alfabetische volgorde en wordt met regelmaat aangevuld)

 

Mis je een LOB trainings- of adviesbureau, laat het ons dan weten.