Praktijkvoorbeelden LOB

Expertisepunt LOB
< overzicht

Medschool Maastricht: alvast een kijkje achter de schermen

Laat leerlingen alvast kennismaken met vervolgstudie en wat het betekent om te werken als arts
 

De Medschool geeft leerlingen uit vwo-5, die geïnteresseerd zijn in de studie geneeskunde in Maastricht, de kans om op verschillende locaties in de provincie Limburg alvast kennis maken met de inhoud van de studie en wat het betekent om te werken als arts.

Met een centraal medisch thema als rode draad, kunnen de leerlingen in vier avonden een kijkje nemen achter de schermen van het ziekenhuis en leren en ervaren over welke vaardigheden je moet beschikken als arts. Leerlingen werken in groepjes aan een fictieve patiëntcasus en worden hierbij begeleid door studenten en artsen van het Maastricht UMC+. Tijdens de avonden doen de leerlingen onder andere medisch-inhoudelijke kennis op, oefenen ze met het stellen van de juiste vragen aan (simulatie)patiënten en leren ze lichamelijk onderzoek te doen bij elkaar.

De reeks avonden wordt afgesloten met een posterpresentatie waarbij de leerlingen laten zien wat ze hebben geleerd. Na afloop krijgen leerlingen een certificaat dat ze kunnen gebruiken bij het samenstellen van hun cv.