Praktijkvoorbeelden LOB

Expertisepunt LOB
< overzicht

Je online oriënteren op de arbeidsmarkt

netwerken voor havo 5

Hoe krijgen jongeren in de bovenbouw van het vo voldoende informatie over wat er allemaal mogelijk is op de arbeids- en studiemarkt?

Om leerlingen goed voor te bereiden op hun studiekeuze en ze inzicht te geven in de kansen en mogelijkheden op de huidige arbeidsmarkt, konden leerlingen van het Rodenborch-College uit Rosmalen dit schooljaar deelnemen aan een online beroepenmarkt die in samenwerking met Ondernemend Onderwijs werd georganiseerd. Bij deze digitale beroepenmarkt - bestemd voor havo 5 - hebben de leerlingen kennis gemaakt met verschillende beroepen en studierichtingen en ook kwamen zij te weten welke kansen en mogelijkheden er zijn op de (regionale) arbeidsmarkt. Om informatie te verkrijgen vanuit verschillende invalshoeken namen diverse partijen deel aan de beroepenmarkt: hbo-studenten, beroepsbeoefenaren en bedrijven uit de regio.

Via de website van Ondernemend Onderwijs werd een LOB-platform ontwikkeld waar alle deelnemende partijen zichtbaar waren. Op dat platform had iedere hbo-student of beroepsbeoefenaar een kort introductiefilmpje of tekst gemaakt. Aan de hand van deze informatie konden de havo 5 leerlingen zich inschrijven voor verschillende presentaties en speeddates met beroepsbeoefenaren en/of hbo-studenten.

Betrokken school

Rodenborch-College uit Rosmalen

Contactpersoon

Mandy van Wanrooij, sh.ondernemendonderwijs@gmail.com

Frank Brouwers,  f.brouwers@rodenborch.nl