LOB-opdrachtenbank

Expertisepunt LOB

De LOB-opdrachten uit deze opdrachtenbank kan je op jouw school inzetten binnen het eigen LOB-programma. De opdrachten gaan uit van de loopbaancompetenties en dragen bij aan kansengelijkheid.

De LOB-opdrachten bestaan uit een docentenhandleiding en een jongerenopdracht en kunnen (met bronvermelding) gratis worden gedownload, geprint en gebruikt. Onze docentenhandleidingen zijn meestal met een kleine verandering aan te passen aan je eigen wensen of behoeftes. Je kunt bijvoorbeeld van een docentenhandleiding die speciaal is ontwikkeld voor de BPV kun je met een kleine aanpassing een opdracht maken voor stages binnen het vo.

Wil je zelf een LOB-opdracht maken, maak dan gebruik van onze formats voor de docentenhandleiding en jongerenopdracht. Beschik je over materiaal dat voor elke school vrij beschikbaar is en een aanvulling is op het bestaande aanbod? Stuur ons dan een bericht.

< overzicht

LOB-Route

Vanuit de gedachte dat kennismaken met een beroep en hun beoefenaren dat ene ‘zaadje’ plant, inspiratie of informatie geeft waardoor iemand uiteindelijk voor dat ene vak of die opleiding kiest heeft World Skills met ondersteuning van het Expertisepunt LOB en Marinka Kuijpers de LOB-Route ontwikkeld. Dit gratis programma is speciaal bedoeld voor vmbo’ers en mbo’ers en bestaat uit 14 LOB-opdrachten met ondersteunende video’s; praktische lessen waarmee je als docent aan de slag kunt in de klas.

Ga naar de LOB-Route

De LOB-route maakt deel uit van het Motivatieprogramma van World Skills Netherlands.

Meer weten over het Motivatieprogramma

 

Deze LOB-opdrachten zijn ontwikkeld door World Skills met ondersteuning van het Expertisepunt LOB en Marinka Kuijpers