LOB-opdrachtenbank

Expertisepunt LOB

De LOB-opdrachten uit deze opdrachtenbank kan je op jouw school inzetten binnen het eigen LOB-programma. De opdrachten gaan uit van de loopbaancompetenties en dragen bij aan kansengelijkheid.

De LOB-opdrachten bestaan uit een docentenhandleiding en een jongerenopdracht en kunnen (met bronvermelding) gratis worden gedownload, geprint en gebruikt. Onze docentenhandleidingen zijn meestal met een kleine verandering aan te passen aan je eigen wensen of behoeftes. Je kunt bijvoorbeeld van een docentenhandleiding die speciaal is ontwikkeld voor de BPV kun je met een kleine aanpassing een opdracht maken voor stages binnen het vo.

Wil je zelf een LOB-opdracht maken, maak dan gebruik van onze formats voor de docentenhandleiding en jongerenopdracht. Beschik je over materiaal dat voor elke school vrij beschikbaar is en een aanvulling is op het bestaande aanbod? Stuur ons dan een bericht.

< overzicht

Interviews met beroepsbeoefenaars en zelf snuffelstage regelen

Deze opdracht bestaat uit twee delen: het interviewen van een beroepsbeoefenaar en het lopen van een snuffelstage. Hiermee worden jongeren gestimuleerd na te denken over wat ze willen weten van een beroep, ze leren hoe ze aan een stage komen en ze krijgen meer beeld van beroepen. Vervolgens ervaren ze tijdens een snuffelstage wat dat betekent in de praktijk.