Inhoudsopgave:
Bijeenkomst over de versterking van de arbeidsmarktvoorlichting in de loopbaanbegeleiding
Jongeren weten niet altijd dat arbeidsmarktinformatie ingezet kan worden bij het (leren) maken van een loopbaankeuze. Wat kan ieder van ons doen en wat kunnen we samen doen om de voorlichting over de arbeidsmarkt (breed!) te versterken t.a.v. de studiekeuze en intrede op de arbeidsmarkt.
Wij willen jullie als LOB-onderwijsprofessionals uit de scholen uitnodigen om bij deze bijeenkomst op 19 november in Woerden aan te sluiten en met ons mee te denken.
Meer
 
     Bijeenkomst over de versterking van de arbeidsmarktvoorlichting in de loopbaanbegeleidingWetsvoorstel doorstroomrecht vmbo-havo uitgebreid met havo-vwo
Minister Slob heeft het wetsvoorstel ‘Gelijke kans op doorstroom vmbo-havo’ uitgebreid met een doorstroomrecht voor gediplomeerde havo-leerlingen naar 5-vwo. Scholen kunnen in dit voorstel geen eigen toelatingsbeleid meer voeren met betrekking tot kennis, vaardigheden of leerhouding van doorstromende gediplomeerde havisten. Ook mogen vwo-scholen geen onderscheid maken tussen leerlingen in het hanteren van een doubleerverbod.
Meer 
     Wetsvoorstel doorstroomrecht vmbo-havo uitgebreid met havo-vwoCo-creatiesessies over slb/lob op het hbo
Aansluitend op het LICA-overleg organiseert het Expertisepunt LOB enkele co-creatiesessies om meer zicht te krijgen op de behoeften rondom slb/lob in het hbo. De organisatie Youngworks zal dit proces begeleiden.

Hoe denk jij over het thema lob/slb? Welke rol vervult het binnen lob/slb? Wat is de visie en het beleid binnen jullie instelling? Wat onderneem jij op het vlak van lob/slb? Waar lopen je tegenaan? In hoeverre maken je gebruik van bestaand instrumentarium? Waar zou je behoefte aan hebben? We gaan van spontaan behoeften verkennen naar het toetsen van specifieke zaken. Ook halen we goede voorbeelden op.
Meer
     Co-creatiesessies over slb/lob op het hboEen jaar lang gratis toegang tot wetenschappelijke publicaties
Vanaf 29 oktober 2019 kunnen alle leraren in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs een jaar lang gratis toegang krijgen tot meer dan een miljoen wetenschappelijke artikelen over onderwijsonderzoek. Aanleiding voor deze pilot is de roep vanuit het onderwijsveld om vrije toegang tot wetenschappelijke publicaties over onderwijsonderzoek.
Meer
     Een jaar lang gratis toegang tot wetenschappelijke publicatiesKamerbrief over voortgang aanpak stagediscriminatie mbo
Via deze kamerbrief meldt minister Van Engelshoven de voortgang die is geboekt bij het aanpakken van ongelijke kansen en discriminatie bij het vinden van een stageplaats voor studenten in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo).
Meer
     Kamerbrief over voortgang aanpak stagediscriminatie mboPraktijkvoorbeelden
Benieuwd hoe andere scholen vorm geven aan LOB? Kijk dan eens in onze - weer aangevulde - praktijkvoorbeelden!
Heb je zelf een goed praktijkvoorbeeld, laat het ons dan vooral weten via info@expertisepuntlob.nl.
Meer 
     PraktijkvoorbeeldenNSE 2019: tevredenheid van ruim 94.000 studenten gepubliceerd
Wie beter dan de huidige studenten kunnen hun eigen opleiding beoordelen? In de Nationale Studenten Enquête van 2019 hebben ruim 94.000 studenten hun mening gegeven over hun studie en instelling. De resultaten laten zien hoe tevreden huidige studenten van universiteiten en particuliere onderwijsinstellingen zijn over hun opleiding en onderwijsinstelling.
Meer 
     NSE 2019: tevredenheid van ruim 94.000 studenten gepubliceerdInteressante bijeenkomsten over LOB
Ook dit najaar worden er weer heel wat interessante bijeenkomsten georganiseerd, landelijk, maar ook regionaal. Hou onze kalender met bijeenkomsten in de gaten!
Meer
     Interessante bijeenkomsten over LOBWilt u geen berichten meer ontvangen van het ExpertisepuntLOB? Klik hier