Inhoudsopgave:
Heb jij je al ingeschreven voor de Conferentie “LOB: Toekomstgericht leren organiseren”?
Op 27 september 2018 organiseert het Expertisepunt LOB in samenwerking met Marinka Kuijpers, bijzonder hoogleraar 'Leeromgeving en Leerloopbanen in het (V)MBO' aan de Open Universiteit, de LOB-Conferentie “LOB: Toekomstgericht leren organiseren”.
Heb jij je al ingeschreven?

Datum: donderdag 27 september 2018 van 10:00 - 17:00 uur
Locatie: Postillion Bunnik
Kosten: € 50,-

Meer weten
     Heb jij je al ingeschreven voor de Conferentie “LOB: Toekomstgericht leren organiseren”?Studiekeuzeconferentie 2018
Op 4 oktober 2018 organiseert Studiekeuze 123 de Studiekeuzeconferentie 2018.
Hoe begeleiden we de studiekiezer in de ontwikkeling tot een student die op zijn of haar plek is bij de gekozen studie? Dit thema staat centraal tijdens de Studiekeuzeconfentie 2018.
Meer weten.
     Studiekeuzeconferentie 2018'Investeren in studieloopbaanbegeleiding loont'
Windesheimonderzoeker Mark te Wierik promoveerde in juni 2018 aan de VU met zijn onderzoek naar studieloopbaanbegeleiding.
Studieloopbaanbegeleiding en studentreflectie hebben positieve effecten op studievoortgang en studiemotivatie, zo toont hij aan. Bovendien loont het om als hogeschool hierin te investeren.

Lees meer 
     'Investeren in studieloopbaanbegeleiding loont'Wijziging Regeling aanmelding en toelating hoger onderwijs gepubliceerd
Op 1 juni jl. is de wijziging van de Regeling aanmelding en toelating hoger onderwijs gepubliceerd. Hierin staan onder andere alle nadere vooropleidingseisen en aanvullende eisen geldend voor komend schooljaar vermeld. Het overgrote deel van de wijzigingen is veroorzaakt door de techniekbrede conversie, hierdoor zijn opleidingen komen te vervallen, namen gewijzigd of nadere vooropleidingseisen gewijzigd.
In de bijlage van de regeling staan de mutaties voor het techniek-domein weergegeven en eventuele verzoeken die gedaan zijn ter verzwaring van de nadere vooropleidingseisen.
Meer weten
     Wijziging Regeling aanmelding en toelating hoger onderwijs gepubliceerdIs uw collega al op de hoogte?
Het schooljaar is weer gestart en net als u heeft ook het Expertisepunt LOB mooie plannen! Via de nieuwsbrief blijft u hiervan goed op de hoogte. Maar zijn uw collega's ook bekend met het Expertisepunt LOB? Attendeer uw collega's van andere opleidingen en scholen, decanenkring, mentoren en LOB-coaches op deze nieuwsbrief. Stuur de onderstaande link door, zodat ook zij het komend jaar geïnformeerd worden over LOB.
    Wilt u geen berichten meer ontvangen van het ExpertisepuntLOB? Klik hier