Even voorstellen: Margriet Overmeyer nieuwe projectleider Expertisepunt LOB

Mijn naam is Margriet Overmeyer en sinds 1 februari ben ik de nieuwe projectleider van het Expertisepunt LOB. Ik vind het fijn om deze nieuwe uitdaging aan te gaan, met dit projectteam samen te werken en van betekenis te zijn op landelijk niveau. Ik wil de successen van het project zichtbaar maken en verder ontwikkelen, zodat LOB de plek in het curriculum krijgt die het verdient.
Het Expertisepunt LOB is Marleen van de Wiel heel dankbaar voor de wijze waarop zij het Expertisepunt heeft opgezet, zodat er een mooie en goede basis is voor het Expertisepunt LOB om een nieuwe fase in te gaan.

Contact?

 


Ouderbetrokkenheid en LOB vmbo en mbo

Ouders zijn doorgaans belangrijke gesprekspartners bij de studie en beroepskeuze van hun kinderen, maar tegelijkertijd kan het moeilijk zijn voor ouders om hierbij te ondersteunen. Het onderwijssysteem met de verschillende leerwegen en niveaus en de vele beroepsrichtingen maken loopbaankeuzes complex. De vraag is wat de school kan doen om de rol van ouders in de keuzeloopbaanbegeleiding op het vmbo en het mbo te versterken. Hoe kan een interventie met dit doel het beste worden vormgegeven en welke condities zijn nodig zijn voor een goede  implementatie? En de hamvraag is of het de leerling helpt bij de studie- en beroepskeuze. Met andere woorden: wat zijn de effecten van de interventie op de attitude en competenties ten aanzien van loopbaankeuzes en de beroepskeuzezekerheid van leerlingen?
Meer weten


Aandacht voor LOB tijdens schoolbezoeken Ton Heerts, voorzitter MBO Raad

Ton Heerts, voorzitter MBO Raad, gaat wekelijks op bezoek bij een mbo-school om zich te laten informeren. In januari stonden zijn schoolbezoeken aan het Citaverde College, het Graafschap College en Scalda in het teken van LOB. Het Expertisepunt LOB ging met hem mee.
Lees verder voor een uitgebreid verslag van zijn schoolbezoek aan Scalda.
 

 


Het Expertisepunt LOB is in de regio

Het Expertisepunt LOB is komende periode volop aanwezig in de regio. Zo organiseert het Expertisepunt LOB-gesprekstafels in 5 verschillende regio’s voor schoolleiders, managers, directeuren en teamleiders in zowel het vmbo, havo/vwo en mbo. Maar ook voor andere doelgroepen zijn er verschillende bijeenkomsten en activiteiten waar je je bij aan kunt sluiten.
Benieuwd en meer weten?