Startconferentie ‘Inspirerende ontmoetingen LOB’ in Houten

Bij deze nodigen we je van harte uit voor de Startconferentie Inspirerende ontmoetingen in de regio op donderdag 13 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur. Tijdens deze bijeenkomst willen we je door middel van theater en deelsessies inspireren op het gebied van algemene LOB thema’s en ontwikkelingsgerichte gesprekstechnieken.

Lees meer
Infographic LOB-leeromgeving

Hoe kun je jongeren begeleiden in het leren maken van loopbaankeuzes? De ‘praatplaat’ LOB-leeromgeving geeft aan hoe je jongeren middels de LOB-cyclus kunt begeleiden  om hun loopbaancompetenties te ontwikkelen en waar de opleiding van de jongeren dan aan moet voldoen. Op de pagina LOB in uitvoering staan naast de Infographic ook andere informatie over hoe je deze leeromgeving vorm kunt geven.
LOB-scan en LOB-taken voor havo/vwo

LOB-taken zijn niet alleen te gebruiken voor havo/vwo, maar ook voor vmbo en mbo. De LOB-scan stelt vragen over verschillende LOB-onderwerpen en geeft je als school of opleiding zicht op hoe het ervoor staat met LOB. De LOB-taken geven zicht op welke wijze de verschillende taken van LOB binnen de eigen school worden uitgevoerd. Zowel de LOB-scan als de LOB-taken is een instrument om te inventariseren hoe het met LOB op school of de opleiding staat en vervolgens met elkaar in gesprek te kunnen gaan om LOB verder te versterken.
KiesMBO.nl en Studiekeuze123 inzetten

Op de websites KiesMbo.nl (doorstromen naar het mbo) en Studiekeuze123 (doorstromen naar het ho) staat heel veel informatie. Maar is het bekend dat op beide websites informatie is te vinden hoe je de websites in het LOB-programma kan benutten? Daarnaast bieden beide websites ook handreikingen voor ouders die hun kinderen willen helpen bij het kiezen!