KiesMBO.nl gelanceerd: wat je kiest ben je zelf

Hoe werkt het mbo? Welke beroepen vind ik interessant en uit welke opleidingen kan ik dan kiezen? Hoe groot is de kans dat ik een baan vind als ik mijn opleiding heb afgerond? KiesMBO.nl is de nieuwe mbo-portal voor leerlingen en studenten die een keuze willen maken voor studie en beroep.


Loopbaangesprek: door het oppervlakkige heen breken

Gelijktijdig met de lancering van KiesMbo.nl is een special verschenen van Didactief. Naast veel andere interessante artikelen wordt er speciale aandacht besteed aan het loopbaangesprek. Decaan én regio-contactpersoon LOB Michel Zijffers voert een loopbaangesprek met één van zijn leerlingen, Tara. “‘De kunst van zo’n LOB-gesprek is door het oppervlakkige heen te breken. Leerlingen hebben de neiging zo kort mogelijk antwoord te geven. Met open vragen probeer ik het onderwerp steeds weer bij hen terug te leggen, zodat het hun eigen proces wordt.”


Nieuwsbrief regionale samenwerking vo-ho en mbo-hbo

Vorige week is de eerste nieuwsbrief van OCW over regionale samenwerking mbo-hbo en vo-ho gepubliceerd. Hierin staan relevante brieven in, bijeenkomsten en berichten over samenwerking tussen vo-ho en mbo-hbo in de regio. Inschrijven voor deze nieuwsbrief kan via de website rijksoverheid.nl (service/abonneren).


Het Expertisepunt LOB evalueert!

Wat is uw mening over het Expertisepunt LOB? Maakt u gebruik van de verschillende producten en diensten. Hoe waardeert u deze? Vul het evaluatieformulier in en laat ons uw mening weten!