Voer een loopbaangesprek bij het Expertisepunt LOB tijdens Skills the Finals

donderdag 7 maart 2019

Op 20, 21 en 22 maart vindt in de RAI Amsterdam Skills the Finals plaats en het Expertisepunt LOB is er om in gesprek te gaan met leerlingen en docenten/mentoren.

Skills The Finals is een uniek, gratis toegankelijk beroepenevenement. Finalisten van de Skills Talents (vmbo) en Skills Heroes (mbo) vakwedstrijden gaan de strijd met elkaar aan. Wie wordt de beste van Nederland in zijn of haar vakgebied? Bezoekers kunnen de finalisten aanmoedigen. Ook kunnen ze zich laten inspireren en zelf meedoen aan allerlei activiteiten

Tijdens Skills The Finals zijn diverse adviseurs van het Expertisepunt LOB aanwezig voor het voeren van loopbaangesprekken. Op een aansprekende en laagdrempelige manier laten zij jongeren in het gesprek reflecteren op hun beelden en ervaringen met werk of werken zodat zij nu en in de toekomst beter hun loopbaankeuzes maken.
Begeleidende docenten zijn ook welkom bij het Expertisepunt LOB. Zo is er een handreiking met voorbeeldvragen voor het voeren van een loopbaangesprek beschikbaar en kunnen zij vragen stellen over LOB.

Voor leerlingen is er een ‘Play your skills’ App, waarin ze games kunnen spelen om spelenderwijs hun interesses te ontdekken.

Meer weten?

Voer een loopbaangesprek bij het Expertisepunt LOB tijdens Skills the Finals