Start nieuwe studiejaar, ook aandacht voor LOB, Burgerschap en gezondheid

donderdag 3 september 2020Na maandenlang les op afstand én een zomervakantie, is het wennen om weer te beginnen. Iedereen is geraakt door COVID-19. Sommige studenten hebben een naaste verloren, anderen hebben geworsteld met eenzaamheid, verveling of hadden minder te besteden doordat bijbaantjes wegvielen. De overheid besliste ineens dat bepaalde winkels en sportscholen dicht moesten, dat festivals niet doorgingen, dat je elkaar niet meer mag aanraken. Hoe beleven studenten dat? En wat betekent dit allemaal voor de toekomst? Samen met het Kennispunt Burgerschap en het Platform Sport & Gezonde Leefstijl hebben wij tips en tricks verzameld om juist dit studiejaar op een goede manier te starten.
In dit document staan zoveel mogelijk interessante links en informatie vermeld.

Karim Amghar zorgt voor de nodige inspiratie met zijn 6 tips voor het nieuwe studiejaar en Jolanda Cuijpers en Anneke Bouma van ROC De Leijgraaf vertellen hoe zij het nieuwe schooljaar sociaal veilig opstarten.

Met de juiste begeleiding binnen lob en burgerschap worden die ervaringen omgezet in positieve leerervaringen en komen studenten hier uiteindelijk sterker uit.