Geactualiseerde LOB-scan vo-mbo

woensdag 26 september 2018

Deze zomer heeft het Expertisepunt LOB in samenwerking met een aantal LOB-experts een nieuwe, geactualiseerde LOB-scan ontwikkeld voor zowel vmbo, havo/vwo als mbo.
Doel van de LOB-scan is om als school, opleiding of onderwijsteam zicht te krijgen hoe het met LOB staat. De LOB-scan stelt vragen over verschillende onderwerpen van LOB en is een instrument om met elkaar in gesprek te gaan en te kijken waar de school op LOB-gebied staat. Op basis van de scan-uitkomsten kan dan samen bepaald worden welke stappen de school of opleiding nog wil of moet zetten.


De LOB-scan is een geavanceerde excel-document waar de scores van maximaal 12 deelnemers kunnen worden verwerkt tot een overzichtelijke web-grafiek. De scan kan eenvoudig worden ingevuld door verschillende leden van een onderwijsteam om zo samen de stand van zaken van LOB te inventariseren en bespreken.

De oude LOB-scans voor het vo (2010) en voor het mbo (2014) zijn nog beschikbaar. De scan-documenten voor zowel vo als mbo worden echter niet meer geactualiseerd en de website scan.lob-vo.nl zal vanaf 31 december 2018 ophouden te bestaan.Geactualiseerde LOB-scan vo-mbo