DUO deelt via dashboard InZien veelheid aan data aan mbo-scholen

woensdag 24 april 2019

Samen met 11 mbo-scholen heeft DUO een gebruiksvriendelijk dashboard ontwikkeld dat voorziet in de behoefte aan informatie over studentstromen. De doorstroom van de gediplomeerde mbo-4 studenten naar het hbo en hun vervolgsucces zijn inzichtelijk gemaakt. Het dashboard InZien toont de doorstroom vanuit je school naar de verschillende hbo-scholen en het vervolgsucces (o.a. uitval, switch en diplomarendement) op deze scholen. Het biedt ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld de uitval verder te analyseren door deze per hbo-sector te bekijken of te filteren op een specifieke mbo-opleiding of domein. Door de ingebouwde benchmarkfunctionaliteit is het ook mogelijk om je cijfers te vergelijken met die van een andere mbo-school.

In 2019 gaat DUO samen met mbo-scholen InZien voor de mbo-sector verder ontwikkelen. De ambitie is om de informatievoorziening te verbreden naar het ook bedienen van onderwijsinstellingen van andere onderwijssectoren.”
 
“DUO ontvangt een enorme hoeveelheid aan data van scholen; inschrijvingen, diploma’s en andere gegevens van onderwijsdeelnemers in het primair tot en met hoger onderwijs, maar ook dienstverbandgegevens van onderwijspersoneel. Deze data bevatten een wereld aan informatie, die DUO graag wil delen met scholen. Het idee is dat het samenbrengen van de data, kennis en kunde van DUO met de informatiebehoefte van scholen leidt tot het ontstaan van inzichten die scholen kunnen gebruiken voor het verbeteren van hun onderwijs.
 
InZien is sinds 1 december 2018 via Mijn DUO voor zakelijke klanten beschikbaar. Het bevat op dit moment alleen cijfers voor mbo-scholen en is daarom alleen toegankelijk voor medewerkers van mbo-scholen. Om bij de cijfers te komen, moet een medewerker door de beheerder ‘bekostiging en opleiding’ van zijn/haar school worden geregistreerd als gebruiker en worden geautoriseerd voor de rol van ‘medewerker opleiding’. De medewerker ontvangt dan van DUO een token en inloggegevens, waarmee hij/zij direct gebruik kan maken van de cijfers. Bij technische vragen kan er contact worden opgenomen met het DUO helpdesk securityservicedesk@duo.nl. Bij algemene vragen is het informatiecentrum onderwijs (ICO) te bereiken via ico@duo.nl en op werkdagen op het telefoonnummer (079) 323 26 66 (van 9.00-17.00 uur).
 

DUO deelt via dashboard InZien veelheid aan data aan mbo-scholen