Conferentie doorstroom mbo-hbo

 donderdag 3 oktober 2019 15:00-19:00
 RDM Rotterdam
 www.hogeschoolrotterdam.nl/...m/conferentie-doorstroom-mbo-hbo/142128/
 Het Expertisepunt is aanwezig, Regio west, Regio Rijnmond, Regio Midden

Vorig studiejaar is in Rotterdam gestart met het Doorstroomprogramma mbo-hbo. Dit programma richt zich volledig op het vergroten van het studiesucces van mbo'ers in het hbo. Dat begint al voor de start: door mbo-studenten goed voor te bereiden op de overstap naar het hbo en door ze intensiever te begeleiden na hun start in het hbo. 

Op onderdag 3 oktober aanstaande organiseert het doorstroomprogramma mbo-hbo Rotterdam de eerste editie van de conferentie Doorstroom mbo-hbo. Wat hebben we in die twee jaren geleerd van dit programma? En wat boeken we aan resultaten? En wat kan uw school hiervan leren? Dat komt u te weten als u 3 oktober afreist naar de RDM Rotterdam, waar de doorstroom van mbo naar hbo al vorm heeft gekregen.

Tijdens deze conferentie delen de partners van de Rotterdamse aanpak – Albeda, Hogeschool Rotterdam, Inholland, STC en Zadkine – wat we nu doen aan de bevordering van doorstroom van mbo naar hbo, wat de leerpunten van dit programma zijn en wat voor resultaten er zichtbaar zijn. Aan de hand van workshops halen we ook graag ideeën op.