- VOL - Bijeenkomst 'Toekomstgericht leren organiseren'

 donderdag 27 september 2018 10:00-16:30
 Het Expertisepunt LOB organiseert

Op 27 september 2018 organiseert het Expertisepunt LOB in samenwerking met Marinka Kuijpers, bijzonder hoogleraar 'Leeromgeving en Leerloopbanen in het (V)MBO' aan de Open Universiteit, de LOB-Conferentie “LOB: Toekomst gericht leren organiseren”.

Het onderwijs en bedrijfsleven staan voor een nieuwe taak: jongeren voorbereiden op een onzekere toekomst. Werk verandert continu waardoor zekerheid niet alleen gezocht kan worden in kennis over beroepen. Zekerheid moet komen uit een duidelijk zelfbeeld van de jongere en zicht op werkzaamheden die daarbij passen.
Loopbaanontwikkeling en begeleiding (LOB) speelt hierbij een cruciale rol. Het gaat er om dat de jongere kennismaakt met werk en vooral leert onderzoeken welk werk bij hem of haar past. Hiervoor is een integratieve LOB-leerlijn op schoolniveau nodig en netwerkcontacten op leerling/studentniveau. Het doel is om kansen in de toekomst te leren zien, te vergroten en te benutten.

Maar hoe organiseren we dit toekomstgerichte leren?
Tijdens de conferentie maakt u kennis met verschillende mogelijkheden om LOB-leerlijnen te organiseren. Inspirerende sprekers zetten ons aan het denken over onderwijs en LOB. In (net)werksessies hoort, ziet en ervaart u hoe u op uw school hiermee aan de slag kan. De conferentie wordt georganiseerd door het Expertisepunt LOB en prof. dr. Marinka Kuijpers vanuit de Leerstoel ‘Leeromgeving en -loopbanen’. De conferentie is bedoeld voor alle docenten, decanen, begeleiders in de beroepspraktijk, managers in vmbo, havo/vwo én mbo en bedrijfsleven.

Datum: donderdag 27 september 2018 van 10:00 - 16:00 uur
Locatie: Postillion Hotel Bunnik, Baan van Fectio 1, 3981 HZ Bunnik
Kosten: € 50,- inclusief btw

U KUNT ZICH HELAAS NIET MEER INSCHRIJVEN, DE CONFERENTIE IS VOLGEBOEKT.
Programma
Meer informatie